DE laatste loodjes.

24 september 2024 - Moratuwa, Sri Lanka

Dinsdag 24 september

Ayubowan.

Even een samenvatting van de laatste drie dagen. Zondag hebben we de gehele dag bij het zwembad geluierd. We hebben de eerste hevige regenbui op ons dak gehad. Die was kort maar heel hevig! Dat noemen ze dus een tropische bui! Binnen de kortste keren waren we doorweekt. Nu lagen we bij het zwembad dus dat was niet een probleem. Omdat het lunchtijd was gelijk maar een hapje verorberd.

De rest van de dag dus ontspannen doorgebracht.

Na het diner hebben we de koffers weer op orde gebracht en klaar gemaakt voor de volgende reisdag. Om 9 uur moesten de koffers buiten de deur staan. Uitslapen dus!

Maandag dus op weg naar ons nieuwe hotel, Mount Lavinia Hotel, wat in een voorstadje van Colombo is. Misschien al eerder vermeld, maar de dorpjes rijgen zich hier aaneen. De weg vanaf Galle (circa 115 km) is één lange rij woningen, winkeltjes en bedrijfjes. En dat in de ruimste zin. Alles wat er maar aan bedrijven zijn, kom je tegen. Maar dan ook alles! Je kunt het zo gek niet opnoemen of je rijdt erlangs. Soms ook 3 groente en fruitstalletjes naast elkaar.

We hebben een stadstour door Colombo, maar hebben eerst 2 koppels die ziek zijn geworden de laatste dag afgezet in het hotel. Er zijn er meerder die hoest en keelverschijnselen krijgen. Marianne ook. Maar die gaat wel mee.
Het restant van de groep rijdt daarna door naar Colombo. Een tour gedaan van circa 4 uur en diverse keren uitgestapt om foto’s te maken. Het centrum is behoorlijk modern met veel hoogbouw. En met hoogbouw bedoel ik dan hoog. Flatgebouwen van 35 etages komen hier voor. Ook de kantoorgebouwen en hotels zijn hoog. De gids (een nieuwe) vertelde dat de Chinezen ook de haven hebben gemoderniseerd.
We zijn o.a. uitgestapt bij de oudste hervormde kerk in Colombo, gebouwd door de VOC. De kerk is van 1749 en ziet er niet uit. Als dit een monument is dan wordt het niet in ere gehouden. Heel vuil aan de buitenkant en ook de binnenzijde was vervallen. Toch zijn er elke zondag diensten.
Ook staat er een hoog gebouw in de vorm van een lotusbloem.

Eindelijk zijn we eens gestopt bij een Hindoe tempel. Voor het eerst op deze reis. Terwijl we er toch veel zijn gepasseerd. Maar Zaheem, onze eerste gids, schonk er geen aandacht aan. De tempel is zeer kleurrijk met vele figuren. Prachtig om te zien.

We hebben geluncht in de “Dutch Pub”. Wat er Dutch aan was weten we niet maar de bediening was redelijk chaotisch. Niets Nederlands dus. Marianne heeft hier het eerste biertje van de vakantie gedronken. Nou ja, een half glas!

Daarna een stadswandeling gedaan door het ‘winkelcentrum’. Smalle straatjes met zeer veel winkels waar ook van alles te koop is. Hier is het anders dan in de overige wijken waar we waren. Dit is het echte Sri Lankaanse leven! Ook zie je hier het vele vuil wat de bewoners achteloos op straat gooien. Een smeerboel. Een groot verschil met de andere wijken.
Bij de wandeling kwamen we langs een Moskee. Ook die hadden we al eerder vanuit de bus gezien, maar nooit van dichtbij. Helaas mochten we er niet naar binnen.

We zijn ook nog even een souvenirwinkel aangedaan en een supermarktje voor de nodige artikelen.

Vandaag (dinsdag) dus weer een rustdag. We hebben eerst het hotel even bekeken en gefotografeerd. Het is een oud Engelse Gouverneurs Residentie die nu is omgebouwd tot hotel. De residentie van de gouverneur werd gebouwd begin 1800 en is in 1947 omgebouwd tot hotel.
Het ziet er op een afstandje mooi uit maar als je goed kijkt is er toch wel enig verval te bespeuren. Van de gids hoorden wij dat dit achterstallig onderhoud is te wijten aan de COVID crises. Toe waren de hotels 3 jaar gesloten en werd er geen geld verdiend en ook geen onderhoud uitgevoerd. Met alle gevolgen van dien.

Ook het personeel heeft hier last van. De bestelling van een biertje duurt ruim een kwartier!

Rond twaalf uur werd het ineens donker en kwam er weer een hoosbui. Deze duurde een kwartier en daarna scheen de zon weer.

Nu zijn we aan het wachten tot we worden opgehaald om naar de luchthaven te worden gebracht.
Straks nog even dineren en om kwart over elf komt de bus. We vliegen naar Dubai vannacht om 3:15 uur! Even nog een dutje (voorslapen), douchen, cocktailtje bij zonsondergang, diner en koffers klaarmaken.

1. Peter:
    24 september 2024
    Wat hebben jullie veel gezien en gedaan. Een prachtige reis hebben jullie gemaakt. Erg leuk om jullie verhalen te lezen.
    Een goede terugreis toegewenst.
    Marianne, beterschap!
  2. Eva en Henk van de Burg:
    24 september 2024
    Wat hebben jullie een prachtige reis gemaakt!!
    We hebben genoten van jullie foto's en verhalen!
    Een hele goeie terugvlucht en lieve groet van,
    Henk en Eva
  3. Nardi de Klein:
    24 september 2024
    Leuke verhalen en mooie foto's. een hele goede reis terug toegewenst.
  4. Henk en Sari:
    24 september 2024
    Prachtige reis hebben jullie gemaakt. We hebben met veel plezier jullie verhalen gelezen en de foto`s bekeken. Bedankt! Goede terugvlucht!
  5. Ton van der Weerd:
    24 september 2024
    Goede reis na een enerverende vakantie voor jullie. Wij zijn vrijdag weer thuis.
  6. Wim:
    24 september 2024
    Leuk om zo mee te kunnen genieten van al jullie belevenissen.
    Een goede terugreis toegewenst.
  7. Roelie:
    24 september 2024
    super weer om mee te mogen genieten van jullie mooie reis!
    Ik wens jullie een goede terugreis toe.
  8. Hanne:
    Goeie terugreis.
  9. Kees en Engelien:
    Bedankt voor alle mooie verhalen en foto’s. Goed terugreis voor jullie 🥰 ! hug
  10. Dick:
    25 september 2024
    Prachtig jullie mooie reisverhalen dat was wel mooi genieten van alle bijzondere dingen alvast een goede terugreis van Sodo en mij als jullie weer thuis zijn dan gaan wel wat drinken bij de Ritmeester en kunne n jullie de mooie reis met ons doornemen Groeten Dick en Sodo